אתם אולי לא הייתם מכנים במילה ספורט אירוע שבו אלפי צופים נלהבים מביטים במשחק מחשב – אבל אי אפשר להתווכח עם המגמה. eSport הוא אחד התחומים החמים ביותר בעולם הטכנולוגיה. קחו למשל את גמר ה-Intel Extreme Masters שנערך בפולין השנה. באירוע הגמר, שהפגיש גיימרים שהתמודדו ביניהם ב-League of Legends, נכחו באצטדיון יותר מ-100 אלף צופים ועוד כ-2 מיליון צפו במשחק בזמן אמת בסטרימינג. וכמו כל תחום צומח, גם הוא מייצר דרישה לשירותים נלווים. zengaming, סטארטאפ ישראלי צעיר, שמפתח רשת חברתית לגיימרים, הודיע היום (ד') על גיוס של 2.8 מיליון דולר.
יותר ממיליון משתמשים בשנה
הרשת החברתית של zengaming מאפשרת לשחקנים, קבוצות, ספונסרים וחובבי eSports מרחבי העולם ליצור פרופילים מקצועיים, להתחרות ביניהם ולהיחשף בתעשייה. במהלך שנת הפעילות הראשונה, החברה מיצבה את עצמה כ"לינקדאין של ה-eSports" וצברה יותר ממיליון משתמשים, שעושים שימוש בשירותים השונים שלה כדי לחבור לשחקני Counter Strike מרחבי העולם. עתה, מתכננת החברה גם להוסיף תמיכה גם במשחקים האסטרטגיה הפופולאריים ביותר כמו DoTA 2, League of Legends, Starcraft ועוד.
zengaming הוקמה במרץ 2015 על ידי ג'ימי גצלטר, יזם סדרתי, שגם משמש כמנכ"ל החברה; שי גצלטר, שמשמש כמנהל המוצר הראשי ואור פרייז, ראש צוות Growth. סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי קבוצת Crown, אחת מהחברות המובילות בתחום הגיימינג באוסטרליה, שמנסה להרחיב את פעילותה בעולם ה-eSports והשתתפו בו גם 500Startups, קרן iAngels קרן Foundation Capital ו-NFX Guild של גיגי לוי והאנג'לים ברק רבינוביץ' ושמואלי אחדות (מ-Crossrider). לחברה משרדים בתל אביב ובסן פרנסיסקו ומועסקים בה 8 עובדים, כשהתכנון הוא להגדיל עכשיו את מצבת כח האדם של החברה.
מנכ"ל zengaming: ידענו שאנחנו עונים על צורך אמיתי
בראיון לגיקטיים מסר ג'ימי גצלטר, מנכ"ל zengaming: "כשהקמנו את החברה, ידענו שאנו עונים על צורך אמיתי בקהילת ה-eSports: רשת מקצועית המאפשרת לשחקנים לגלות ולבוא באינטראקציה עם שחקנים אחרים. עם זאת, הופתענו מהיקף ההצלחה שלנו בשנה הראשונה, נוצר אפקט ויראלי סביב zengaming שגרם לצמיחה אורגנית בשלב יחסית מוקדם של המוצר".
למה הרשת שפיתחתם עדיפה על אפשרויות התקשורת הרגילות של השחקנים כמו PlayStation Network ו-Xbox Live?
גצלטר: "אם נחלק את קשת שחקני הeSports לשחקנים מקצועיים, חצי מקצועיים ומתחילים, הרי שקבוצת המקצוענים מהווה רק כ-5% ולהם יש פתרונות רבים. zengaming פונה ל-95 האחוזים האחרים כמו גם לשאר השותפים לאקו-סיסטם: ספונסרים, מארגני טורנירים, קבוצות, בעלי תפקידים בתחום ואוהדים ומציעה להם רשת מקצועית בסגנון לינקדאין שמאפשרת להם לאתר שותפים למשחקים ולהיחשף לספונסרים".
על פי איזה מודל העסקי אתם עובדים?
גצלטר: "אנחנו כרגע מתמקדים בצמיחה ולא ברווחים".
זו דריסת הרגל הראשונה בעולם ה-eSports של חברת Crown האוסטרלית, שידועה בעיקר בעולם הגיימינג וההימורים.
גצלטר: "השותפות שיצרנו עם Crown במסגרת סבב הגיוס הנוכחי היא צעד אסטרטגי משמעותי מבחינתנו שיעזור לנו להמשיך להתרחב ולבסס את מעמדנו כמובילים בתעשיית ה-eSports. ל-Crown כבר יש דריסת רגל בתעשייה, מאחר שארגנה את טורניר ה-eSports הגדול ביותר באוסטרליה, עם קבוצות מקצועיות מוכרות כגון Cloud9 ו-Virtus.Pro".
לאן צועד עולם ה-eSports?
גצלטר: "ככל שהשוק גדל (צמיחה של 150 אחוזים מהשנה שעברה), נוצרות יותר ויותר הזדמנויות לשחקנים, ספונסרים, מעריצים, מפרסמים וספקי-שירותים בתחום. zengaming מאגדת את כל האלמנטים הנ"ל בזירה אחת, בה הם יכולים לתקשר אחד עם השני, למצוא וליצור קבוצות ואפילו להתחרות ישירות דרך האתר. סצנת ה-eSports מאוד קרובה ללבנו ואנחנו מאמינים שבתוך כמה שנים, העולם יתייחס לeSports כאל ספורט לכל דבר כאשר כבר היום יש לאירועים המשודרים במדיה השונים יותר צופים ועוקבים מרוב ענפי הספורט המסורתיים״.